TIÊU ĐIỂM TUẦN 33 NĂM 2015

Thiệt hại nặng nề sau thảm họa tại Thiên Tân; Ngành BHNT Malaysia hoàn thành chi trả tai nạn máy bay MH370; Dai-ichi dẫn đầu thị trường BHNT Nhật Bản

 

I. Tin trong nước

1. Tin bồi thường, tổn thất, chi trả bảo hiểm

Prudential chi trả 43 tỷ đồng bảo tức đặc biệt 

(ĐTCK) – Prudential Việt Nam thông báo chi trả Bảo tức đặc biệt trị giá 43 tỷ đồng cho 21.000 khách hàng.

Theo đó, những khách hàng có hợp đồng bảo hiểm đáo hạn trong năm 2014 và đã được hưởng lãi chia cuối hợp đồng hoặc khách hàng có hợp đồng bảo hiểm đã được thông báo chi trả bảo lãi chia cuối hợp đồng trong năm 2014 cùng với quyền lợi bảo hiểm tử vong hoặc thương tật toàn bộ và vĩnh viễn sẽ nhận thêm khoản tiền này (ngoại trừ các trường hợp tử vong năm 2014 nhưng đã được chấp thuận giải quyết toàn bộ và vĩnh viễn vào các năm trước).

Prudential hiện là công ty bảo hiểm duy nhất tại Việt Nam chi trả thêm Bảo tức đặc biệt cho khách hàng. Đây là lần thứ 5, Prudential công bố chi trả Bảo tức đặc biệt. Lần đầu tiên vào năm 2007 và sau đó là chi trả trong các năm 2012, 2013 và 2015. Tổng số tiền chi trả Bảo tức đặc biệt của Prudential hiện lên đến 2.222 tỷ đồng.

Hiện Prudential Việt Nam đã thu hút được hơn 4 triệu hợp đồng bảo hiểm và đang phục vụ hàng triệu khách hàng tại Việt Nam.

2. Một vòng doanh nghiệp

6 tháng, Bảo Việt đạt lợi nhuận bằng 64,1% kế hoạch

(TBTCO) – Báo cáo kết quả kinh doanh 6 tháng đầu năm 2015 (số liệu trước soát xét) của Tập đoàn Bảo Việt vừa công bố, lợi nhuận sau thuế hợp nhất của tập đoàn đạt 731 tỷ đồng, hoàn thành 64,1% kế hoạch năm.

Theo đó, tổng doanh thu hợp nhất 6 tháng đầu năm 2015 toàn tập đoàn đạt 9.743 tỷ đồng, trong đó: Doanh thu từ lĩnh vực bảo hiểm đạt 7.661 tỷ đồng, tăng trưởng 17,6%. Doanh thu từ hoạt động tài chính đạt 1.867 tỷ đồng, tăng 8,2%. Doanh thu từ hoạt động khác đạt 214 tỷ đồng, tăng trưởng 34%. Hoạt động kinh doanh bảo hiểm tiếp tục gia tăng đóng góp trong tổng doanh thu với tỷ trọng 78,6%.

Lợi nhuận trước thuế hợp nhất đạt 910 tỷ đồng, hoàn thành 63,2% kế hoạch năm 2015; lợi nhuận sau thuế hợp nhất đạt 731 tỷ đồng, hoàn thành 64,1% kế hoạch.

Tổng tài sản hợp nhất tại ngày 30/06/2015 đạt 50.792 tỷ đồng; nguồn vốn chủ sở hữu đạt 12.759 tỷ đồng.

Cùng với đó, hoạt động kinh doanh của các đơn vị thành viên cũng đạt kết quả đáng khích lệ, đặc biệt là hoạt động bảo hiểm nhân thọ có bước tiến đáng kể.

Bảo Việt Nhân thọ tiếp tục ghi nhận mức tăng trưởng cao trong 6 tháng đầu năm với tổng doanh thu đạt 6.092 tỷ đồng (+24,7%). Doanh thu phí bảo hiểm đạt 4.609 tỷ đồng (+28,2%), doanh thu khai thác mới đạt 885 tỷ đồng (+23.9%).

Sản phẩm hỗn hợp và sản phẩm bảo hiểm liên kết đầu tư là hai dòng sản phẩm chủ lực, chiếm tỷ trọng lần lượt là 40,9% và 54,2% trong tổng doanh thu phí của Bảo Việt Nhân thọ. Đặc biệt, dòng sản phẩm liên kết đầu tư của Bảo Việt Nhân thọ có xu hướng tăng trưởng tốt khi ghi nhận mức tăng 44%, so với cùng kỳ 2014.

Ở lĩnh vực bảo hiểm phi nhân thọ, Bảo hiểm Bảo Việt đạt tổng doanh thu 3.263 tỷ đồng, tăng 4,8%. Lợi nhuận sau thuế đạt 204 tỷ đồng, tăng 30,7% so với cùng kỳ 2014.

Một số nghiệp vụ ghi nhận mức tăng trưởng ổn định là Bảo hiểm hỏa hoạn và rủi ro đặc biệt (+14,7%), Bảo hiểm cơ giới (+8,1%) và Bảo hiểm y tế (+7,3%).

Bảo hiểm Bảo Việt tiếp tục ưu tiên phát triển sản phẩm bán lẻ phù hợp với phân khúc khách hàng mục tiêu, thực hiện định vị chiến lược là doanh nghiệp hàng đầu thị trường phi nhân thọ và trong lĩnh vực bảo hiểm cá nhân và hộ gia đình.

Chứng khoán Bảo Việt (BVSC) ghi nhận doanh thu 6 tháng đầu năm 2015 đạt 146 tỷ đồng tăng 4,5%. Các mảng hoạt động chiếm tỷ trọng lớn trong cơ cấu doanh thu bao gồm: hoạt động môi giới (29,6%), hoạt động tự doanh (23,5%) và doanh thu khác (43%).

Về thị phần môi giới, BVSC giữ vị trí thứ 7 về môi giới cổ phiếu tại HNX. Tại HSX, BVSC đứng thứ 2 về thị phần môi giới trái phiếu và đứng thứ 9 về môi giới cổ phiếu và chứng chỉ quỹ.

Quản lý Quỹ Bảo Việt đạt kết quả kinh doanh ổn định, tiếp tục ghi nhận mức tăng trưởng về tổng tài sản quản lý.

Tại thời điểm 30/06/2015, tổng tài sản do BVF quản lý đạt 23.932 tỷ đồng (tương đương hơn 1 tỷ USD), tăng 15,6% so với 31/12/2014. Tổng doanh thu đạt 25 tỷ đồng, lợi nhuận trước thuế đạt 9 tỷ đồng, hoàn thành 60% kế hoạch.

Tập đoàn Bảo Việt lọt vào TOP 50 doanh nghiệp niêm yết tốt nhất Việt Nam 

(BVH) – Lễ vinh danh 50 doanh nghiệp niêm yết tốt nhất trên thị trường chứng khoán Việt Nam được Tạp chí Forbes Việt Nam tổ chức long trọng tại Tp. Hồ Chí Minh chiều nay. Với việc đáp ứng tốt các tiêu chí đánh giá dựa trên kết quả kinh doanh, vị thế trên thị trường và lợi nhuận mang lại cho nhà đầu tư, Tập đoàn Bảo Việt tiếp tục được Forbes Việt Nam bình chọn vào danh sách 50 công ty niêm yết tốt nhất năm thứ 3 liên tiếp.

Danh sách 50 công ty niêm yết tốt nhất được Forbes Việt Nam áp dụng phương pháp xếp hạng theo tiêu chuẩn của Forbes áp dụng trên toàn cầu, có xét đến yếu tố đặc thù của thị trường Việt Nam. Dữ liệu được sử dụng để đánh giá dựa trên báo cáo tài chính đã kiểm toán của 700 ứng viên là các công ty niêm yết trên hai sàn HOSE và HNX trong ba năm 2012-2014 để xét duyệt theo những tiêu chí: tỷ lệ tăng trưởng kép (CAGR), tỷ lệ sinh lời ROE, ROC và tăng trưởng EPS. Ngoài ra, Forbes Việt Nam xem xét độc lập mức độ phát triển bền vững của doanh nghiệp, thương hiệu, vị thế trên thị trường, chất lượng quản trị, nguồn gốc lợi nhuận trong quá khứ và triển vọng phát triển bền vững…

Vietcombank và VCLI ra mắt sản phẩm Bảo An Gia

(ĐTCK) – Với mong muốn chia sẻ gánh nặng tài chính về việc chữa trị các bệnh hiểm nghèo cho khách hàng, Ngân hàng TMCP Ngoại thương Việt Nam (Vietcombank) và Công ty TNHH Bảo hiểm Nhân thọ Vietcombank – Cardif (VCLI) đã phối hợp cung cấp sản phẩm bảo hiểm Bảo An Gia.

Đây là sản phẩm đầu tiên và duy nhất tại Việt Nam bảo vệ trước hai căn bệnh phổ biến hiện nay là ung thư và đau tim.

Với sản phẩm Bảo An Gia, khách hàng chỉ phải trả phí bảo hiểm hàng năm từ vài chục ngàn đồng trở lên (thay đổi theo độ tuổi và giới tính), chi phí không thay đổi trong suốt mỗi 5 năm, thủ tục đơn giản, không đòi hỏi thẩm định y tế về sức khỏe và khách hàng được nhận ngay một khoản tiền vài trăm triệu khi có chẩn đoán mắc bệnh.

Ông Huỳnh Song Hào, Giám đốc Khối Bán lẻ Vietcombank cho biết, Bảo An Gia sẽ là giải pháp tài chính vô cùng thiết thực và ý nghĩa, giúp bảo vệ sức khỏe khách hàng trước nguy cơ mắc các bệnh ung thư và đau tim. Ngoài mục tiêu kinh doanh thuần túy, với Bảo An Gia, Vietcombank còn mong muốn được phần nào đó chung tay cùng cộng đồng trước những khó khăn về tài chính mà người bệnh và thân nhân người bệnh phải đối mặt.

Từ 1/6/2015 đến hết 31/12/2015, khi mua Bảo An Gia, khách hàng có cơ hội được tặng thêm Bảo hiểm Tai nạn cá nhân với giá trị bằng 10% giá trị hợp đồng Bảo An Gia.

A.M.Best công bố kết quả tái định hạng tín nhiệm của BIC

(BIC) – Mới đây, A.M.Best, tổ chức xếp hạng tín nhiệm tài chính hàng đầu thế giới, đã công bố kết quả tái định hạng tín nhiệm năm 2015 của Tổng Công ty Bảo hiểm BIDV (BIC).

Theo đó, các chỉ tiêu định hạng của BIC vẫn được duy trì ở mức tốt: định hạng năng lực tài chính của BIC đạt mức B+ (năng lực tài chính vững mạnh), định hạng năng lực tổ chức phát hành đạt mức bbb- (công ty duy trì được khả năng thực hiện các cam kết tài chính tốt). Triển vọng nâng hạng cho cả hai chỉ tiêu này là Ổn định.

Theo A.M.Best, các mức định hạng này phản án năng lực vốn hóa mạnh mẽ của BIC (được đo bởi Hệ số an toàn vốn – BCAR), sự ủng hộ mạnh mẽ từ Ngân hàng mẹ BIDV và những kết quả hoạt động liên tục tăng trưởng tích cực.

Năm 2014, “BIC tiếp tục nhận được sự hỗ trợ của Ngân hàng mẹ BIDV về uy tín thương hiệu, mạng lưới phân phối và nền tảng khách hàng. Đặc biệt, BIC đã tiếp tục duy trì được những kết quả hoạt động hứa hẹn nhờ hiệu quả từ nghiệp vụ bảo hiểm và những kết quả khả quan từ hoạt động đầu tư”, thông cáo báo chí của A.M. Best chia sẻ.

Thông cáo báo chí này cũng đề cập đến thương vụ FairFax, nhà bảo hiểm toàn cầu đến từ Canada, sẽ mua 35% cổ phần phát hành mới của BIC và trở thành nhà đầu tư chiến lược nước ngoài của BIC. A.M.Best cho rằng, với những lợi thế và kinh nghiệm thành công tại châu Á, FairFax sẽ cung cấp cho BIC những hỗ trợ kỹ thuật tiên tiến về các lĩnh vực như quản lý nghiệp vụ, quản trị rủi ro, công nghệ thông tin và phát triển kênh phân phối.

3. Nhịp đập thị trường

Bảo hiểm bắt buộc xe cơ giới, cần nhưng chưa đủ

(ĐTCK) – Tại Việt Nam, phần lớn người sử dụng xe cơ giới đều chỉ mua bảo hiểm bắt buộc trách nhiệm dân sự của chủ xe cơ giới. Tuy nhiên, ngay trong trường hợp đã mua đầy đủ loại bảo hiểm này, theo quy định, số tiền bồi thường tối đa mà các công ty bảo hiểm chi trả cho mỗi nạn nhân bị thiệt hại thân thể là khoảng 70 triệu đồng (số tiền bồi thường này không dành cho chủ xe mà dành cho nạn nhân có liên quan). Chính vì vậy, bảo hiểm bắt buộc trách nhiệm dân sự của chủ xe cơ giới chỉ mới là điều kiện cần nhưng chưa đủ cho mỗi người sở hữu phương tiện cơ giới.

Trong đợt mưa lũ vừa qua tại các tỉnh phía Bắc, phần lớn chủ xe cơ giới chịu thiệt hại không nhận được bồi thường. Một mặt, do chủ xe chưa quan tâm tới phòng ngừa rủi ro thông qua việc tham gia bảo hiểm vật chất xe. Đa số chủ xe cho rằng, ít có khả năng xe của họ bị hư hỏng do những thiên tai bất ngờ, không kiểm soát được, như đợt mưa lũ vừa qua. Mặt khác, chủ xe không biết cách xử lý nhằm giảm thiệt hại khi gặp tình huống mưa lũ (cần tháo cực ắc quy ngay khi thấy xe bị ngập nước hoặc khi có điều kiện phải nhanh chóng tháo dỡ các chi tiết điện tử và làm khô kịp thời…).

Đại diện Bảo Việt cho biết, ngoài tai nạn giao thông, xe cơ giới còn chịu thiệt hại do những tác động không lường trước từ thiên tai, hậu quả của sự biến đổi khí hậu toàn cầu đang có xu hướng tăng lên trong những năm gần đây. Tại các nước tiên tiến, hầu hết chủ xe cơ giới đều tham gia bảo hiểm vật chất cho phương tiện của mình, mặc dù phí bảo hiểm khá cao. Trong khi, phí bảo hiểm vật chất xe ở Việt Nam so với các nước khác là rất thấp, chỉ chiếm khoảng 1,5% giá trị của chiếc xe, nhưng các chủ xe vẫn chưa mặn mà.

Trao đổi với ĐTCK, đại diện Liberty nhận định, một số liệu đáng suy ngẫm sau đợt mưa lũ vừa qua đối với bảo hiểm xe cơ giới là chưa tới 50% khách hàng mua bảo hiểm vật chất xe cơ giới; với những xe đã sử dụng sau 3 năm thì tỷ lệ mua bảo hiểm còn ít hơn. Ngoại trừ Liberty, các công ty bảo hiểm thường không bao gồm thủy kích trong gói bảo hiểm cơ bản. Ở những địa phương ít có rủi ro ngập lụt như Quảng Ninh, số lượng khách hàng mua thêm điều khoản thủy kích rất ít ỏi, nên khi rủi ro xảy ra, chủ xe không nhận được bồi thường.

“Bài học rút ra cho khách hàng khi mua bảo hiểm xe cơ giới là nên mua một gói bảo hiểm toàn diện để được yên tâm tuyệt đối. Tiếc là hầu hết các khách hàng chỉ mua bảo hiểm khi thấy rủi ro quá cao”, vị đại diện công ty bảo hiểm trên cho biết.

Chia sẻ về việc số tiền bồi thường các công ty bảo hiểm phải chi trả thấp hơn so với tổn thất thực tế, đại diện một công ty bảo hiểm cho biết, nguyên nhân là do số lượng khách hàng mua bảo hiểm vật chất chưa cao. Bên cạnh đó, nhiều khách hàng mua bảo hiểm nhưng không mua thêm điều khoản bổ sung là thủy kích. Do đó, khi xe ô tô bị thiệt hại do thủy kích (nguyên nhân chủ yếu gây tổn thất cho các xe ô tô trong trận lũ vừa qua tại Quảng Ninh) sẽ không được bồi thường.

Đối với việc mua bảo hiểm xe cơ giới, Hiệp hội Bảo hiểm Việt Nam đã từng khuyến cáo, ngoài việc chú ý chọn mua bảo hiểm ở những hãng có chế độ chăm sóc khách hàng sau bán hàng tốt (bao gồm: cách xử lý thông tin về tai nạn; phương tiện cứu hộ; hệ thống garage sửa chữa; phương thức bồi thường; đặc biệt là quyền được sửa chữa và thay thế phụ tùng tại các garage chính hãng, những nơi có trang thiết bị tốt nhất…), để bảo vệ quyền lợi của mình, khách hàng nên chọn sản phẩm có phạm vi rủi ro được bảo hiểm rộng nhất và rủi ro được loại trừ hợp lý nhất.

Trước những rủi ro tiềm ẩn, có mức thiệt hại lớn như vừa qua, việc tham gia bảo hiểm là lựa chọn thiết yếu của chủ xe cơ giới ngay khi mua xe hay hết hạn bảo hiểm xe (tái tục bảo hiểm) nhằm giảm bớt gánh nặng về tài chính nếu không may chịu tổn thất.

4. Tin đào tạo

PJICO đào tạo sản phẩm mới – bảo hiểm chăm sóc sức khỏe quốc tế Care Plus

(PJICO) – Từ ngày 10/8 – 12/8/2015, Tổng Công ty CP Bảo hiểm PJICO đã tổ chức chương trình đào tạo sản phẩm mới – bảo hiểm chăm sóc sức khỏe quốc tế Care Plus được giảng dạy bởi giảng viên cao cấp đến từ AXA PPP International Healthcare. Tham gia chương trình đào tạo có các cán bộ phụ trách nghiệp vụ Bảo hiểm Con người của các Đơn vị PJICO trên toàn hệ thống.

Chính thức ra mắt vào ngày 24/7/2015, Care Plus là sản phẩm đánh dấu sự hợp tác giữa PJICO và AXA PPP International Healthcare. Sản phẩm là sự kết tinh của một trong những tập đoàn bảo hiểm lớn nhất tại Anh, kế thừa hơn 100 năm kinh nghiệm Bảo hiểm sức khỏe trên toàn Thế giới và 20 năm am hiểu thị trường Việt Nam của PJICO.

Care Plus không chỉ bảo vệ sức khỏe thể chất, sức khỏe tài chính cho người tham gia bảo hiểm (Care) mà còn cung cấp thêm hàng loạt các dịch vụ gia tăng (Plus) chưa từng có trong các sản phẩm bảo hiểm chăm sóc sức khỏe tại Việt Nam.

Qua chương trình đào tạo, các học viên sẽ nắm rõ quyền lợi cũng như các điều kiện, điều khoản của sản phẩm, từ đó triển khai, giới thiệu sản phẩm đến khách hàng trên toàn quốc.

Bằng sản phẩm cao cấp này, PJICO sẽ mang lại sự yên tâm tuyệt đối cho khách hàng dù khách hàng không may gặp rủi ro về sức khỏe tại bất cứ đâu trên thế giới.

Hội thảo Bancassurance “Cùng VietinAviva vững bước tiên phong” khu vực miền Nam

(VietinAviva) – Tiếp nối chương trình Hội thảo “Cùng VietinAviva vững bước tiên phong” khu vực miền Bắc và miền Trung đã được tổ chức tại Hà Nội vào trung tuần tháng 6; ngày 08/08/2015 vừa qua, tại Hồ Chí Minh, Công ty Bảo hiểm Nhân thọ VietinBank Aviva (VietinAviva) tổ chức hoạt động Hội thảo cùng chủ đề tại khu vực miền Nam.

Tham dự Hội thảo có gần 160 đại biểu, bao gồm các Giám đốc, trưởng phòng bán lẻ, trưởng phó phòng giao dịch, cán bộ đầu mối của 20 chi nhánh VietinBank trên địa bàn thành phố Hồ Chí Minh; đại diện Khối Bán Lẻ. Về phía VietinAviva có sự tham gia của Giám đốc kinh doanh hệ thống phân phối bảo hiểm qua ngân hàng toàn quốc, các Giám đốc kinh doanh Vùng Khu vực miền Nam…

Phát biểu tại Hội thảo, Giám đốc kinh doanh hệ thống phân phối bảo hiểm qua ngân hàng toàn quốc VietinAviva Ông Phạm Văn Minh nhấn mạnh “Bằng các nỗ lực chung giữa các chi nhánh và Công ty bảo hiểm nhân thọ VietinAviva, chúng ta cần tập trung xây dựng lực lượng cán bộ tư vấn bảo hiểm nòng cốt và chất lượng cao tại tất cả các chi nhánh; làm nền tảng vững vàng để sản phẩm bảo hiểm nhân thọ thực sự trở thành một bộ phận quan trọng trong gói sản phẩm dịch vụ tài chính đa dạng mà các chi nhánh phục vụ các quý khách hàng.” Ông Minh cũng nhấn mạnh mục tiêu hướng tới của VietinAviva  trong năm 2016 là Top1 trong lĩnh vực bảo hiểm liên kết Bancassurance tại Việt Nam.

Đại diện Chi nhánh 1 Tp. Hồ Chí Minh – Bà Đinh Thị Kim Giao đã chia sẻ những kinh nghiệm thành công trong việc triển khai bảo hiểm liên kết ngân hàng – Bancassurance. Bà Giao cũng cho biết “Tại chi nhánh 1 – Tp Hồ Chí Minh, việc thúc đẩy bán Bảo hiểm nhân thọ được triển khai thành công và hiệu quả song song với các hoạt động khác của chi nhánh. Chúng tôi hi vọng và tin tưởng sẽ được hội ngộ cùng các chi nhánh khác tại Nước Mỹ – giải thưởng dành cho những chi nhánh xuất sắc nhất trong thi đua kinh doanh bảo hiểm nhân thọ “Khám phá nước Mỹ 2015” do Công ty VietinAviva tổ chức.

II. Tin quốc tế

Thiệt hại nặng nề sau thảm họa tại Thiên Tân, Trung Quốc

(CAND) – Đã gần một tuần trôi qua sau vụ nổ kinh hoàng xảy ra ở thành phố cảng Thiên Tân mà giới truyền thông Trung Quốc gọi là “sự kiện 12/8”, những đụn khói trắng vẫn bốc cao mang theo nỗi lo ám ảnh của người dân thành phố cảng về bầu không khí ô nhiễm nặng nề.

Tính đến sáng 17/8, số nạn nhân thiệt mạng trong thảm họa cháy nổ này lên đến 114 người, xác nhận được 54 trường hợp, trong đó gồm 16 cảnh sát; 70 trường hợp mất liên lạc, nhập viện  698 người.

Theo nhà chức trách, con số này có thể tiếp tục tăng trong thời gian tới. Ước tính sơ bộ ban đầu, “sự kiện 12/8” tại Thiên Tân đã ảnh hưởng đến 17.000 gia đình trong tổng số 15 triệu dân của thành phố này, gây thiệt hại cho 1.700 doanh nghiệp, 675 cửa hàng, cơ sở sản xuất…

Mặc dù ngày 15/8, chính quyền TP Thiên Tân đã sơ tán người dân trong vòng bán kính 3km vì lo nhiễm hóa chất độc hại khi hàng trăm tấn Cyanua Natri được lưu giữ ở hai kho khác nhau bị cháy. Công tác cứu hộ cứu nạn vẫn đang được tiến hành, nhất là tại hiện trường, số hóa chất cực độc vẫn đang được các lực lượng khẩn trương dọn dẹp để tránh trời mưa xuống gây phản ứng hóa học tạo khí độc.

Dù chưa thể tính hết giá trị thiệt hại của tài sản liên quan, trong đó có hàng ngàn chiếc ôtô nhập khẩu bị thiêu rụi trị giá hơn 2 tỷ tệ, nhưng trước mắt các công ty bảo hiểm có thể phải bồi thường từ 1,5 tỷ USD cho những tổn thất nghiêm trọng trong thảm họa cháy nổ vừa qua, đó là chưa nói đến những mất mát về con người.

Trước mắt, Tập đoàn bảo hiểm Sunshine, Công ty China United Insurance Holding, Công ty bảo hiểm nhân dân Trung Quốc và một số chi nhánh bảo hiểm ở Thiên Tân đã lên kế hoạch giải quyết khiếu nại, bồi thường.

Bài học kinh nghiệm từ thảm họa Thiên Tân, theo Chủ tịch Trung Quốc – Tập Cận Bình là “cái giá phải trả bằng máu”, đồng thời người đứng đầu Trung Quốc yêu cầu cần có cơ chế ứng cứu khẩn cấp tốt hơn, thực hiện nghiêm các quy định và biện pháp an toàn lao động để tránh lặp lại thảm họa tương tự.

Bên cạnh đó, chính phủ nước này cũng khởi động cuộc thanh kiểm tra trên diện rộng, tập trung chủ yếu vào các ngành công nghiệp hóa chất hiện đang khá manh mún về quy mô và buông lỏng về kiểm tra, tiềm ẩn những mối họa khó lường.

Ngành BHNT Malaysia chi trả cho toàn bộ 370 khiếu nại bảo hiểm vụ tai nạn máy bay MH370

(InsuranceAsia News ) – Hiệp hội bảo hiểm nhân thọ Malaysia (LIAM) cho biết gia đình các nạn nhân trên chuyến bay xấu số MH370 của hãng hàng không Malaysia Airlines đã được ngành BHNT chi trả 16,9 triệu Ringgit tiền bảo hiểm.

Theo báo cáo, toàn bộ số tiền trên do các công ty BHNT Malaysia chi trả.

Chủ tịch LIAM, ông Toi See Jong, cho biết tổng cộng có 185 hợp đồng BHNT, thuộc trách nhiệm của 14 công ty BHNT nước này.

Quá trình giải quyết khiếu nại bồi thường rất nhanh chóng do miễn tất cả các yêu cầu về bằng chứng tử vong của người được bảo hiểm.

Theo ông Jong, các công ty BHNT nước này đều coi đây là một sự kiện đặc biệt nên quá trình giải quyết bồi thường được ưu tiên hàng đầu.

Chuyến bay MH370 chở 12 thành viên phi hành đoàn và 227 hành khách đến từ 15 quốc gia và bị mất tích trên đường tới sân bay quốc tế Bắc Kinh, Trung Quốc.

Thảm họa trong 6 tháng đầu năm: giá trị tổn thất giảm nhưng số người chết tăng 

(Insurancenews) – Theo báo cáo tổng hợp của Swiss Re mới công bố tuần trước, giá trị tổn thất thảm họa toàn cầu thuộc phạm vi bảo hiểm trong 6 tháng đầu năm là 16,5 tỷ USD, giảm so với mức 23,6 tỷ USD cùng kỳ năm trước.

Tổng giá trị tổn thất kinh tế cũng giảm, từ mức 59 tỷ USD xuống còn 37,4 tỷ USD.

Trong số tổn thất thuộc phạm vi bảo hiểm, 12,9 tỷ USD có nguồn gốc từ các thảm họa thiên nhiên, giảm so với mức 20 tỷ USD cùng kỳ.

Thời tiết mùa đông khắc nghiệt và bão tại Hoa Kỳ và châu Âu là các thảm họa chính trong 6 tháng đầu năm. Vào tháng 2, một cơn bão mạnh tại miền đông bắc Hoa Kỳ đã gây ra 1,8 tỷ USD thiệt hại thuộc phạm vi bảo hiểm. Đây là thiệt hại lớn nhất tính từ đầu năm tới nay.

Tổng giá trị các thảm họa do con người gây ra thuộc phạm vi bảo hiểm là 3,6 tỷ USD, giảm so với mức 3,9 tỷ USD cùng kỳ 2014.

Trong 6 tháng, có khoảng 18.000 người đã thiệt mạng do rủi ro thảm họa, tăng so với 4.800 người 6 tháng đầu năm 2014. Trong số đó, khoảng 9.000 người chết do động đất tại Nepal. Nắng nóng tại Ấn Độ và Pakistan trong tháng 5 cũng làm chết hơn 4.000 người.

Tổn thất kinh tế tại Nepal ước trên 5 tỷ USD, song chỉ có khoảng 160 triệu USD được bảo hiểm.

Châu Á thúc đẩy tăng trưởng lợi nhuận của Prudential 

(InsuranceAsia News ) – Hãng BHNT Prudential của Anh quốc đang tập trung cho chiến lược phát triển kinh doanh khu vực châu Á, xuất phát từ những đóng góp quan trọng của khu vực này vào lợi nhuận hoạt động của Công ty trong 6 tháng đầu năm.

Prudential cho biết lợi nhuận 6 tháng đầu năm đạt 1,88 tỷ Bảng, tăng 17% so với 1,6 tỷ bảng cùng kỳ năm trước. Con số này cũng cao hơn mức bình quân 1,74 tỷ Bảng theo dự đoán của các chuyên gia.

Tại châu Á, lợi nhuận hoạt động tăng 17% lên 632 triệu Bảng.

Trong một cuộc hội thảo qua điện thoại, ông Mike Wells, Tổng Giám đốc Prudential CEO nóihãng này muốn mở rộng sự phát triển tại châu Á thông qua các hoạt động thâu tóm.

Cũng theo ông Wells, sự thành công của khu vực châu Á xuất phát từ việc đáp ứng nhu cầu bảo vệ và tiết kiệm ngày càng cao của tầng lớp trung lưu.

Dai-ichi trở thành công ty BHNT số 1 Nhật Bản

(InsuranceAsia News ) – Với thành tích tăng trưởng 56,8% doanh thu quý II so với cùng kỳ năm ngoái, hãng bảo hiểm nhân thọ Dai-ichi Life một lần nữa đã vượt qua Nippon Life để trở thành nhà bảo hiểm số 1 trên thị trường BHNT Nhật Bản.

Lợi nhuận từ hoạt động kinh doanh chính của hãng tăng trưởng 56,8% so với mức 160,5 tỷ Yên (1,28 tỷ USD) cùng kỳ năm trước, vượt đối thủ Nippon Life vốn đã dẫn đầu trong nhiều năm. Trong kỳ, Nippon Life chỉ tăng 3,6% lợi nhuận lên mức 145,6 tỷ Yên (1,16 tỷ USD).

Thành tích này của Dai-ichi có được là nhờ doanh thu các sản phẩm bảo hiểm hưu trí (bằng ngoại tệ) tăng trưởng mạnh.

Đóng góp vào thành tích của Prudential một phần là nhờ vào kết quả tăng trưởng của công ty BHNT Protective Life (Hoa Kỳ) – công ty chính thức trở thành chi nhánh của Prudential vào tháng 2 vừa qua.

Trong năm tài chính vừa kết thúc tháng 3 vừa qua, lần đầu tiên kể từ sau chiến tranh, Dai-ichi đã vượt qua đối thủ truyền thống Nippon Life về doanh thu phí bảo hiểm.

ACE giới thiệu sản phẩm D&O mới tại thị trường Đức

(Insurance-business-review) – Hãng bảo hiểm tài sản và thiệt hại Ace Group vừa giới thiệu hai sản phẩm D&O mới tại thị trường Đức, bao gồm D&O ProElite Domestic 2015 và D&O Express.

Sản phẩm D&O ProElite Domestic 2015 được thiết kế để bảo vệ cho lãnh đạo và người quản lý doanh nghiệp trước các trách nhiệm và khiếu kiện trong môi trường kinh doanh rủi ro.

Sản phẩm này phù hợp với các doanh nghiệp thuộc mọi ngành nghề và ở mọi quy mô, gồm cả công ty tư nhân và đại chúng cũng như cá tập đoàn đa quốc gia lớn.

Ngoài phạm vi bảo hiểm quy định tại Phần A, sản phẩm D&O ProElite Domestic 2015còn bảo vệ cho các trách nhiệm nghề nghiệp và trách nhiệm theo hợp đồng. Ngoài ra, khách hàng còn được sử dụng dịch vụ tư vấn pháp lý và giải quyết khủng hoảng. Thêm vào đó, sản phẩm này được thiết kế để phù hợp với nhiều quốc gia khác nhau.

Ông Andreas Wania, Giám đốc Ace Đức, nói: “Trách nhiệm của lãnh đạo và người quản lý ngày càng trở thành một rủi ro quan trọng đối với các doanh nghiệp thuộc mọi quy mô tại Đức. Trong khi các công ty quy mô nhỏ thường hay phải đối mặt với rủi ro loại này thì các doanh nghiệp lớn phải hoạt động trong môi trường pháp lý đang ngày một phức tạp”.

Đối với sản phẩm D&O Express: đây là sản phẩm thiết kế nhằm đáp ứng nhu cầu của các nhà môi giới và những doanh nghiệp vừa và nhỏ.

Sản phẩm này được phân phối qua kênh trực tuyến nên chỉ đòi hỏi quy trình đánh giá rủi ro khá đơn giản, cho phép in bản chào và hợp đồng bảo hiểm ngay lập tức từ mạng Internet, với độ chính xác hoàn hảo.

Đồng thời, thông qua mạng Internet, nhà môi giới cũng có thể dễ dàng thay đổi các thông tin trong hợp đồng, như: ngày đáo hạn, địa chỉ, điều kiện và điều khoản.

Thêm vào đó, sản phẩm còn cho phép thời gian khiếu kiện trách nhiệm D&O lên tới 12 năm và không giới hạn thời gian khiếu kiện đối với người được bảo hiểm nghỉ hưu.

Trong một diễn biến có liên quan, Ace đã bổ nhiệm ông Jana Dünkelo giữ chức Giám đốc sản phẩm tài chính tại thị trường Đức.

Cơ hội cho ngành bảo hiểm từ hội nhập kinh tế các quốc gia ASEAN

(InsuranceAsia News ) – Hãng định hạng tín nhiệm Standard & Poor’s cho biết ngành bảo hiểm khu vực Đông Nam Á sẽ có nhiều cơ hội hơn khi Cộng đồng kinh tế ASEAN sắp chính thức có hiệu lực vào cuối năm nay.

Trong một báo cáo gần đây, S&P lưu ý rằng mặc dù quá trình hội nhập hoàn toàn của nền kinh tế ASEAN sẽ chưa thể thực hiện được trong tương lai gần song sự tự do lưu thông của các dòng chảy hàng hóa và dịch vụ sẽ đem lại nhiều cơ hội hơn cho các doanh nghiệp bảo hiểm, đặc biệt là các hãng bảo hiểm kinh doanh qua biên giới.

Nhiều doanh nghiệp bảo hiểm trong khu vực cũng đã nâng cấp hệ thống hiện tại để thích nghi với khung khả năng thanh toán đồng thời thúc đẩy tiệm cận với các tiêu chuẩn quốc tế.

Bản báo cáo cũng nhấn mạnh rằng sự tăng trưởng nhanh của các nền kinh tế ASEAN và mức dộ xâm nhập thấp của ngành bảo hiểm trong khu vực là những cơ hội tăng trưởng tốt cho ngành bảo hiểm.

 

BTV (tổnghợp).

{fcomment}

1896 BÌNH LUẬN

 1. 687470 801610Wow! This can be 1 specific of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Wonderful. Im also an expert in this subject so I can realize your hard work. 548720

 2. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 3. To tresses decontamination between my pungency up in the crown on the urinary side blocking my lung, and in the in days gone by I was euphemistic pre-owned in red them close transfusion replacement them exit unrecognized and cardiac the lockout of as chest. cialis pro generic cialis 20mg

 4. I just like the valuable information you provide on your articles.

  I’ll bookmark your blog and take a look at again here regularly.

  I’m somewhat sure I’ll be informed many new stuff proper right here!
  Best of luck for the next!

 5. Hi there! Someone in my Myspace group shared this website
  with us so I came to take a look. I’m definitely loving
  the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Great blog and excellent design and style.

  Also visit my blog … CBD for sale

 6. I really love your blog.. Excellent colors & theme.
  Did you build this web site yourself? Please reply back as I’m looking to create my
  very own blog and would like to learn where you got this from
  or exactly what the theme is called. Many thanks!

 7. Woah! I’m really loving the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance”
  between user friendliness and appearance. I must say you
  have done a excellent job with this. In addition, the blog loads very fast for me on Safari.
  Superb Blog!

 8. Wonderful goods from you, man. I have remember your stuff prior to and you are simply extremely magnificent.

  I really like what you’ve acquired right here,
  certainly like what you are saying and the best way in which you are saying
  it. You’re making it entertaining and you still take care of to keep it
  smart. I can’t wait to read much more from you. That is really a
  terrific site.

 9. you are really a excellent webmaster. The web site loading pace is incredible.

  It kind of feels that you are doing any distinctive trick.

  Moreover, The contents are masterpiece. you’ve performed a magnificent job on this topic!

 10. That is really interesting, You’re an excessively skilled blogger.
  I have joined your feed and stay up for looking for more of your fantastic post.
  Additionally, I have shared your site in my social networks

 11. Hello There. I found your blog the use of msn. That is a very neatly written article.

  I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info.
  Thank you for the post. I will definitely comeback.

 12. I think that is among the most significant information for me.
  And i’m satisfied studying your article.
  However wanna observation on some common things, The
  web site style is wonderful, the articles is actually nice
  : D. Good job, cheers

 13. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and
  wished to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts.
  In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write
  again soon!

 14. naturally like your web site however you have to
  take a look at the spelling on quite a few of your
  posts. A number of them are rife with spelling issues
  and I to find it very bothersome to inform the reality then again I
  will definitely come back again.

 15. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I
  think I would never understand. It seems too complex and extremely
  broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 16. Hello, i believe that i noticed you visited my site thus i came to return the want?.I am trying
  to in finding things to enhance my site!I assume its ok to use some of your
  ideas!!

 17. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I
  truly enjoy reading your articles. Can you suggest any other
  blogs/websites/forums that go over the same topics? Many thanks!

 18. I think this is one of the most vital information for me.
  And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The
  web site style is wonderful, the articles is really great :
  D. Good job, cheers

 19. It’s the best time to make a few plans for the long run and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I may I wish to recommend
  you some fascinating things or tips. Maybe you can write subsequent articles referring to this
  article. I want to read even more issues approximately it!

 20. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to
  mention that I’ve truly loved surfing around your weblog posts.
  In any case I’ll be subscribing on your feed and I’m hoping you write once more very soon!

 21. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get
  listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but
  I never seem to get there! Thanks

 22. Howdy would you mind letting me know which web host you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker
  then most. Can you suggest a good hosting provider at a reasonable price?
  Thank you, I appreciate it!

 23. HP printers have become a vital necessity of our own as well
  as an expert life, as an incredible tool for
  viable and solid printing with controlled exactness. Get your hands on the best
  HP printer on the market and set the machine up using 123.hp.com/setup, followed by a lot of
  rules. Make a point however much as might be expected to use substantial
  qualifications to evade blunders.

 24. 먹튀사이트, 먹튀검증 먹튀사이트 먹튀폴리스입니다.
  먹튀폴리스는 신규는 물론 오픈된 먹튀사이트를
  철저히 먹튀검증하여 먹튀없는 시대를 만들어가고 있습니다.
  먹튀폴리스를 사랑하는 여러분의 많은 호응바랍니다.
  여러분의 충실한 검증사이트가 되도록 노력하겠습니다.

 25. I’d like to thank you for the efforts you’ve put in penning
  this website. I really hope to see the same high-grade blog posts by you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal website now 😉

 26. A sandal or a sneaker is the most suitable worn using a pair of jeans while going out with friends over a weekend.

  Luckily, it is possible to obtain a lot of different looks
  from well-known designers at wholesale prices.
  Also wearing long sleeve T-shirt as an alternative to
  short sleeve would look fantastic and yes it goes without saying that low waist jeans are definitely out.

  Also visit my web page … Michaelkors Outlet

 27. Definitely imagine that which you stated. Your favourite justification appeared to be at the internet the simplest thing
  to take into accout of. I say to you, I certainly get irked while people
  consider concerns that they just don’t understand about.

  You managed to hit the nail upon the highest as neatly as
  outlined out the entire thing without having side effect ,
  other people could take a signal. Will likely be again to get more.

  Thanks

 28. Hi, i believe that i saw you visited my web site so i got here
  to ?go back the prefer?.I am attempting to find issues to improve my site!I suppose its adequate to
  make use of some of your ideas!!

 29. What i do not understood is in truth how you’re not actually a lot more well-preferred than you may be now.
  You’re so intelligent. You recognize therefore considerably
  when it comes to this matter, made me individually
  imagine it from numerous varied angles. Its like men and women are not interested until it’s something to
  do with Woman gaga! Your own stuffs excellent. Always care for it
  up!

 30. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly
  very often inside case you shield this increase.

 31. Over, it was beforehand empiric that required malar merely superior part of the country to acquisition bargain cialis online reviews in wider fluctuations, but contemporary sortie symptoms that uncountable youngРІ One is an seditious Repulsion Harding ED mobilization; I purple this mechanism will most you to make new whatРІs insideРІ Lems For the benefit of ED While Are Digital To Lymphocyte Shacking up Acuity And Tonsillar Hypertrophy. best essay writing websites Dhkeek fpmrlf

 32. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My site has a
  lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my authorization.
  Do you know any solutions to help protect against content from being ripped off?
  I’d definitely appreciate it.

 33. Hi there I am so happy I found your blog, I really
  found you by accident, while I was browsing on Digg for something else, Nonetheless I am here now and would just like
  to say many thanks for a fantastic post and a all round interesting blog (I also
  love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the moment but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time
  I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent work.

 34. hello there and thank you for your information –
  I have certainly picked up anything new from right
  here. I did however expertise a few technical
  issues using this web site, since I experienced
  to reload the web site many times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but slow
  loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your quality
  score if ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much
  more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again very soon.

 35. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter
  and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the
  shell to her ear and screamed. There was a
  hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is totally off topic but I had to tell
  someone!

 36. The whole gardening process can become quite a lot to take and very confusing in first, especially if an individual don’t have the best information that may help you along often the way. This article is going to provide you with the info that will start off you coupled this quite rewarding quest. Don’t wait any longer in order to expand the garden of your own dreams!

 37. I am really impressed with your writing skills
  as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or
  did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to
  see a nice blog like this one today.

 38. Nice post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon every
  day. It’s always helpful to read articles from other authors and use a little
  something from their sites.

 39. I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.

 40. Wow, amazing blog format! How lengthy have you been running a blog for?

  you made blogging glance easy. The full look of your web site is magnificent,
  as neatly as the content material!

 41. magnificent submit, very informative. I wonder why the opposite specialists
  of this sector do not realize this. You should proceed your writing.
  I am sure, you have a huge readers’ base already!

 42. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get bought an edginess over
  that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as
  exactly the same nearly very often inside case you shield
  this increase.

 43. What i do not realize is actually how you’re not really a lot more neatly-favored than you may be right
  now. You are very intelligent. You already know thus significantly relating to this topic, produced me in my view consider it
  from so many various angles. Its like men and women are not
  involved except it’s something to do with Woman gaga!
  Your individual stuffs excellent. Always handle it up!

 44. My partner and I stumbled over here different web
  page and thought I might as well check things out.

  I like what I see so i am just following you. Look forward to finding out about your web page repeatedly.

 45. Hey I am so excited I found your weblog, I really found you by mistake,
  while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would
  just like to say cheers for a tremendous post and a all round entertaining blog (I
  also love the theme/design), I don’t have time to browse it all
  at the minute but I have book-marked it and also included
  your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more,
  Please do keep up the awesome job.

 46. My programmer is trying to convince me to move to .net from
  PHP. I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about a year and am
  worried about switching to another platform.
  I have heard good things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 47. My partner and I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be precisely what I’m looking for.

  can you offer guest writers to write content
  for you personally? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on many of the subjects you write related to here.
  Again, awesome web site!

 48. I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 49. Hey! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate!

  He always kept chatting about this. I will forward this article to him.
  Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!

 50. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your website,
  how can i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal.
  I had been tiny bit acquainted of this your
  broadcast offered bright clear idea

 51. Hi, There’s no doubt that your site could possibly be having web browser compatibility problems. When I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening in IE, it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, wonderful blog!

 52. Hiya very cool website!! Guy .. Excellent .. Wonderful ..

  I will bookmark your site and take the feeds additionally?
  I am happy to find a lot of useful info right here within the put up,
  we need develop more techniques in this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 53. Hello! I know this is somewhat off-topic however I needed to ask.
  Does operating a well-established website such
  as yours take a massive amount work? I am brand new to operating a blog but
  I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and feelings online.
  Please let me know if you have any kind of recommendations
  or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

 54. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this
  for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading
  your blog and I look forward to your new updates.

 55. Awesome website you have here but I was curious about
  if you knew of any message boards that cover the same topics
  discussed in this article? I’d really like to
  be a part of group where I can get feed-back from other
  experienced individuals that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Bless you!

 56. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add
  to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping
  maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I
  look forward to your new updates.

 57. Undeniably consider that that you said. Your
  favourite justification appeared to be at the internet the easiest thing to consider of.
  I say to you, I certainly get irked even as other people consider worries that they just do not realize about.
  You controlled to hit the nail upon the top and outlined out the entire
  thing with no need side-effects , folks can take a signal.
  Will probably be again to get more. Thank you

 58. Hey There. I discovered your weblog the usage of msn. That is an extremely
  smartly written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info.
  Thanks for the post. I’ll definitely return.

 59. Good day! This is my 1st comment here so I just
  wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy
  reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover
  the same topics? Appreciate it!

 60. Hi! I know this is kind of off-topic but I needed to ask.
  Does managing a well-established blog such as yours require a lot of work?
  I am completely new to operating a blog however I do write in my diary daily.
  I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience
  and thoughts online. Please let me know
  if you have any kind of suggestions or tips for
  new aspiring bloggers. Thankyou!

 61. Having read this I thought it was really informative. I appreciate you taking the time and effort to put this content together.
  I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments.

  But so what, it was still worth it!

 62. Thanks for every other informative blog. Where
  else may I get that kind of information written in such an ideal approach?
  I have a project that I am just now operating on, and I’ve been at the glance out for
  such information.

 63. Good day I am so grateful I found your weblog, I really found you by error,
  while I was browsing on Digg for something else, Regardless I am here now and would just like
  to say kudos for a tremendous post and a all round
  thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have book-marked it and also
  included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much
  more, Please do keep up the awesome job.

 64. Hello there, just became alert to your blog through Google,
  and found that it is really informative. I am going to watch
  out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
  Numerous people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 65. Hmm it looks like your website ate my first
  comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up
  what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any points for first-time blog writers?
  I’d really appreciate it.

 66. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr…
  well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say great blog!

 67. Hello there, I found your site by means of Google
  whilst looking for a related subject, your web site got here
  up, it appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, just turned into alert to your weblog through Google, and located
  that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels.

  I’ll be grateful when you continue this in future.
  Numerous other folks shall be benefited out of your writing.

  Cheers!

 68. I will right away take hold of your rss as I can’t in finding your e-mail subscription link or newsletter service. Do you have any? Please permit me understand so that I may just subscribe. Thanks.

 69. hello there and thank you for your information –
  I have definitely picked up something new from right here.
  I did however expertise several technical issues using this site,
  since I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am
  complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage
  your high quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Anyway I’m adding this RSS to my email and could look out for much more
  of your respective interesting content. Ensure that you update this again soon.

 70. A person essentially lend a hand to make significantly posts I might state. That is the very first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the analysis you made to create this particular put up incredible. Fantastic task!

 71. Simply desire to say your article is as
  amazing. The clarity on your submit is simply cool and i can suppose you are knowledgeable in this subject.
  Fine together with your permission allow me to grasp your feed to stay up to date with coming
  near near post. Thanks one million and please carry on the rewarding work.

 72. Hey just wanted to give you a quick heads up.

  The text in your post seem to be running off the screen in Opera.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to
  let you know. The design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos

 73. Hi there this is kinda of off topic but I was wanting to
  know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually
  code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to
  get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 74. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to
  get setup? I’m assuking having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet smart so I’m not 100% sure.
  Any suyggestions or advice wouuld be greatly appreciated. Kudos

 75. It’s perfect time to make some plans for the longer term and it’s time to be
  happy. I’ve read this post and if I may just I desire to suggest you some attention-grabbing
  things or suggestions. Maybe you can write next
  articles referring to this article. I desire to learn more issues approximately it!

 76. It is appropriate time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I’ve read this post and if I
  could I wish to suggest you some interesting things or tips.
  Perhaps you can write next articles referring to this article.

  I wish to read more things about it!

 77. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book
  in it or something. I think that you can do with a few pics
  to drive the message home a bit, but other
  than that, this is excellent blog. A fantastic
  read. I’ll certainly be back.

 78. I loved as much as you’ll receive carried out right
  here. The sketch is tasteful, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you
  shield this hike.

 79. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts on this sort of space .

  Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this
  web site. Reading this info So i’m happy to show that
  I’ve a very just right uncanny feeling I found out just what I needed.

  I so much definitely will make sure to don?t overlook this site and give it a look
  regularly.

 80. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

 81. Admiring the time and effort you put into your site and in depth information you provide.
  It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material.
  Fantastic read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 82. Howdy, i read your blog from time to time and
  i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me insane so any help is very
  much appreciated.

 83. Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I’m inspired!

  Extremely helpful information particularly the ultimate phase 🙂
  I handle such information much. I used to be looking for
  this particular info for a long time. Thanks and good luck.

 84. After I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the exact same comment.

  Is there a means you can remove me from that service?
  Appreciate it!

 85. Hey, I think your site might be having browser compatibility issues.

  When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing
  blog!

 86. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are
  you using for this site? I’m getting sick and tired of WordPress because
  I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 87. Howdy would you mind sharing which blog platform you’re working with?

  I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 88. I do not know whether it’s just me or if perhaps everybody else encountering problems
  with your site. It looks like some of the text on your content are running off the screen.
  Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This may be a issue with my web browser because I’ve had this happen before.
  Thank you

 89. I am really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any
  browser compatibility problems? A number of my blog readers have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any solutions to help fix this issue?

 90. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too fantastic.
  I really like what you’ve acquired here, really like what
  you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to
  keep it wise. I can’t wait to read much more from you. This is actually a wonderful website.

 91. Greetings! I know this is kind of off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this website?

  I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and
  I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.