Generali Việt Nam: Những bước tiến vững chắc

Chính thức ra mắt vào ngày 10/5/2012, Generali – công ty bảo hiểm nhân thọ 100% vốn nước ngoài đến từ Ý tự tin gia nhập thị trường với những lợi thế so sánh riêng.

 Dù là một tân binh, nhưng với cách đi khác biệt, Generali rất dễ được nhận biết bởi đang mang đến “làn gió mới” cho phân khúc bảo hiểm nhóm.

bao hiem, bảo hiểm, tin bao hiem, tin bảo hiểm, tin tuc bao hiem, tin tức bảo hiểm

“Sự chuyên nghiệp của đội ngũ đại lý và dịch vụ khách hàng trong việc cung cấp sản phẩm và dịch vụ hậu mãi sẽ quyết định thành công của các công ty bảo hiểm nhân thọ” – Ông Simon Lam, Tổng giám đốc Generali Việt Nam.

Không vì quy mô mà bỏ qua hiệu quả

Khi chính thức bước chân vào thị trường Việt Nam, ông Simon Lam – Tổng giám đốc Generali Việt Nam (GVL) chia sẻ, Việt Nam là 1 phần trong chiến lược mở rộng của Generali vào châu Á. Dù đã “đất chật người đông” nhưng trong mắt Generali, thị trường Việt Nam vẫn còn rất nhiều “room”.

“Sự chuyên nghiệp của đội ngũ đại lý và dịch vụ khách hàng trong việc cung cấp sản phẩm và dịch vụ hậu mãi sẽ quyết định thành công của các công ty bảo hiểm nhân thọ”, ông Simon Lam nhấn mạnh.

Có một thực tế là hiện nay, 97% thị trường bảo hiểm Việt Nam vẫn đang phụ thuộc vào đội ngũ đại lý. Mặc dù thống kê tuyển dụng đại lý của các DN bảo hiểm hàng năm vẫn tăng, nhưng hầu hết đều được tuyển dụng lại từ các công ty bảo hiểm khác trong thời gian khá ngắn. Vì vậy mà tỷ lệ lưu giữ đại lý khá thấp, hiệu quả hoạt động cũng không cao. Đây là điều thường thấy ở mô hình tuyển dụng đại lý đại trà.

Ông Simon Lam khẳng định, GVL không chọn đường tắt khi xây dựng và phát triển DN, bởi vì Công ty không tin điều này có thể thực hiện ở một thị trường mới nổi như Việt Nam. GVL sẽ tập trung phát triển mô hình hỗ trợ đại lý chú trọng chất lượng, nhằm hỗ trợ đội ngũ đại lý hoạt động hiệu quả và cung cấp các sản phẩm, dịch vụ tốt hơn.

Không chỉ chú trọng đến quy mô của đội ngũ đại lý, hiệu quả kinh doanh của đội ngũ này cũng là mối quan tâm hàng đầu của GVL. Trên thực tế, GVL đã gắn kết được lợi ích của đội ngũ đại lý với lợi ích của Công ty: GVL hỗ trợ họ chăm sóc khách hàng tốt hơn để đạt hiệu quả kinh doanh cao hơn, chứ không chỉ đơn thuần tập trung tuyển dụng nhiều hơn. Đây là nguyên tắc cốt lõi của mô hình chú trọng hiệu quả. Ông Simon Lam cho rằng, điều tiên quyết để mang lại hiệu quả bền vững là các đại lý bảo hiểm phải thấu hiểu nhu cầu của khách hàng, chứ không phải làm mọi cách để bán được sản phẩm.

Quả ngọt sau 1 năm vun trồng

Chiến lược đúng đắn của GVL đã được thực tế chứng minh. Đối với bảo hiểm nhóm, chỉ sau 1 năm hoạt động tại thị trường Việt Nam, GVL đã có gần 10.000 thành viên được bảo hiểm là cán bộ, nhân viên của các DN uy tín trong và ngoài nước đang hoạt động tại Việt Nam, đồng thời cũng xây dựng được mạng lưới đối tác bảo lãnh viện phí tại nhiều tỉnh, thành phố lớn trên toàn quốc. Bên cạnh đó, GVL đã xây dựng cổng thông tin dịch vụ khách hàng trực tuyến phục vụ cho các khách hàng được bảo hiểm. Đây là một điểm nhấn quan trọng thể hiện sự khác biệt về chất lượng dịch vụ của GVL. Xác định rằng thị trường còn rất nhiều tiềm năng để các công ty nâng cao chất lượng dịch vụ khách hàng, trong năm 2012, GVL đã tập trung đầu tư cơ sở hạ tầng dịch vụ cần thiết. Với những nỗ lực trên, chỉ trong vòng một năm ngắn ngủi, Công ty đã có được vị thế vững chắc trên thị trường.

Đối với hoạt động bảo hiểm cá nhân, Generali Việt Nam đang có những bước đi thận trọng, chắc chắn với việc áp dụng mô hình quản lý chú trọng chất lượng mặc dù đây không phải là mô hình chủ đạo ở thị trường Việt Nam. Công ty đã đạt được những kết quả tích cực trong năm vừa qua. Chỉ trong 8 tháng của năm 2012, GVL đã đạt được kết quả khả quan với mức bình quân hiệu quả kinh doanh của đội ngũ đại lý đạt trên mức trung bình của thị trường. Đây là minh chứng mạnh mẽ thể hiện sự đúng đắn của GVL khi đặt niềm tin vào mô hình chú trọng chất lượng đội ngũ đại lý bảo hiểm tại thị trường Việt Nam.

Dù tham gia vào thị trường trong thời điểm khó khăn chung của nền kinh tế, nhưng GVL vẫn lạc quan vì thị trường bảo hiểm Việt Nam chỉ mới mở cửa cho các công ty bảo hiểm nước ngoài khoảng 14 năm nay. Về mặt nhu cầu, thị trường còn rất nhiều tiềm năng để phát triển cả về sản phẩm và dịch vụ. Hơn nữa, theo khảo sát của Tổng cục Thống kê về chất lượng cuộc sống của hộ gia đình vào năm 2008, chỉ có khoảng 20% dân số có đủ khả năng để mua bảo hiểm với thu nhập bình quân mỗi hộ gia đình vào khoảng 10 triệu đồng/tháng. Con số này đã tăng lên trên 13 triệu đồng/tháng vào năm 2010. Như vậy, số khách hàng có khả năng mua bảo hiểm vẫn đang gia tăng. Trong tương lai, sự phát triển của thị trường bảo hiểm Việt Nam sẽ nằm ở việc gia tăng nhu cầu của khách hàng và mọi người sẽ chỉ quan tâm tìm hiểu sản phẩm bảo hiểm nếu họ biết được các sản phẩm đó có thể đáp ứng được nhu cầu của họ. “Điều này nhấn mạnh đến sự chuyên nghiệp của đội ngũ đại lý”, ông Simon Lam khẳng định.

Sẵn sàng bước qua thách thức

Với những kết quả khả quan ban đầu đạt được trong năm qua, năm 2013 và những năm kế tiếp, GVL sẽ tiếp tục thực hiện chiến lược kênh phân phối đa dạng. Đây là điểm khác biệt nổi bật của Công ty khi triển khai hoạt động các kênh phân phối đa dạng, bao gồm cả bảo hiểm cho khách hàng cá nhân và bảo hiểm nhóm cho DN thông qua đội ngũ tư vấn bảo hiểm, các công ty môi giới bảo hiểm quốc tế, các đại lý bảo hiểm là DN cũng như các nhân viên kinh doanh trực thuộc Công ty. Đây cũng là cách mà GVL tận dụng kinh nghiệm của Tập đoàn Generali trong phân khúc bảo hiểm phúc lợi nhân viên và phát triển đội ngũ đại lý tại Việt Nam. Đối với bảo hiểm nhóm, Công ty sẽ tập trung phát triển sản phẩm đáp ứng nhu cầu của thị trường, nâng cấp cổng thông tin dịch vụ khách hàng trực tuyến và tiếp tục mở rộng mạng lưới đối tác bảo lãnh viện phí nhằm đem lại những lựa chọn tốt hơn cho khách hàng.

Đối với hoạt động bảo hiểm dành cho khách hàng cá nhân, Công ty sẽ tiếp tục phát triển mô hình chú trọng chất lượng hiện nay nhưng với quy mô lớn hơn. Công ty cũng đã triển khai hoạt động kinh doanh bảo hiểm cá nhân tại Hà Nội vào tháng 3/2013 và chính thức khai trương văn phòng chi nhánh Hà Nội vào ngày 10/6/2013.

“Hà Nội là thị trường rất quan trọng và là cơ sở để Generali Việt Nam mở rộng hoạt động ra các tỉnh phía Bắc. Chúng tôi sẽ tiếp tục với chiến lược hoạt động kinh doanh đã được áp dụng thành công tại TP. HCM trong hơn một năm rưỡi qua và mang đến thị trường Hà Nội mô hình chú trọng chất lượng để hỗ trợ đội ngũ tư vấn bảo hiểm nâng cao hiệu quả hoạt động kinh doanh”. 

  Thành lập vào năm 1831 tại Trieste, Ý, Tập đoàn Generali là một trong những công ty bảo hiểm hàng đầu trên thế giới với doanh thu phí bảo hiểm hàng năm hiện đạt khoảng 70 tỷ Eur, phục vụ 65 triệu khách hàng tại hơn 60 quốc gia. Tại châu Á, Generali đang hoạt động tại 8 thị trường trọng điểm bao gồm Trung Quốc, Ấn Độ, Nhật Bản, Hồng Kông, Thái Lan, Philippines, Indonesia và Việt Nam.

  Tại Việt Nam, Tập đoàn Generali đã mở văn phòng đại diện vào tháng 7/2009 và được cấp giấy phép hoạt động kinh doanh vào tháng 4/2011. Generali Việt Nam đã bắt đầu hoạt động kinh doanh bảo hiểm nhóm vào tháng 10/2011 và hoạt động bảo hiểm cá nhân vào tháng 4/2012.  Theo Gia Linh – ĐTCK
  {fcomment}

224 BÌNH LUẬN

 1. 358611 991205Oh my goodness! an amazing post dude. Thanks a ton Nonetheless I will probably be experiencing dilemma with ur rss . Do not know why Not able to join it. Can there be everybody acquiring identical rss concern? Anybody who knows kindly respond. Thnkx 303860

 2. 164176 916994Youll notice several contrasting points from New york Weight reduction eating strategy and every 1 1 might be beneficial. The first point will probably be authentic relinquishing on this excessive. lose weight 361457

 3. Cuando esto sucede, su cerebro se “entrena” para no solo esperar sino, en cierto modo, necesitar ese tipo de experiencia para lograr la excitación y el clímax. En general, los especialistas en medicina familiar (médicos de cabecera especializados) son junto a los urólogos los cardiólogos y los psiquiatras son los más formados para la valoración, manejo y tratamiento de la disfunción eréctil. Problemas de erección – Causas y Soluciones.

 4. Disfuncion erectil oxido nitrico. Doença vascular periférica que dificulta a passagem de sangue para os membros inferiores do corpo, como pernas, pés e órgão sexual. La eyaculación prematura es la incapacidad de mantener la erección el tiempo suficiente para conseguir la satisfacción mutua. Que cialis tomar…

 5. Thanks for any other magnificent article.
  Where else may anyone get that type of information in such
  a perfect method of writing? I’ve a presentation next week, and I’m at the look for such information.

 6. With havin so much written content do you ever run into
  any problems of plagorism or copyright violation? My site has a lot of unique content
  I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping
  it up all over the web without my agreement. Do you know any
  techniques to help protect against content from being ripped off?
  I’d definitely appreciate it.

 7. 833312 858907Hello! I could have sworn Ive been to this website before but following browsing through some with the post I realized it is new to me. Nonetheless, Im undoubtedly pleased I identified it and Ill be book-marking and checking back frequently! 193477

 8. I have been exploring for a little bit for
  any high-quality articles or blog posts in this sort of house .
  Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website.
  Studying this information So i am satisfied to express that I’ve an incredibly just right
  uncanny feeling I discovered just what I needed. I most
  without a doubt will make certain to do not fail to remember this website and provides it a glance regularly.

 9. Awesome blog! Do you have any hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m
  a little lost on everything. Would you advise starting with a
  free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused ..

  Any suggestions? Thanks a lot!

 10. Paralelamente al tratamiento, está demostrado que los hábitos de vida saludables, como perder peso, realizar ejercicio físico, y evitar el alcohol, el tabaco y las drogas, mejoran las erecciones. Los problemas relacionados con la impotencia requieren la intervención del médico quien, a través de una serie de formularios y pruebas, deberá descartar la presencia de alguna enfermedad psicológica o física que pudiera producir el problema.

 11. Antibiotics are prescribed only for bacterial infections that may appear as an independent disease or be a complication of another condition. There is no single treatment regimen and General indications for all antibiotics. For each drug in the instructions written diseases and the range of microorganisms in respect of which it is active.

 12. No, no es así y te lo voy a explicar. Dado que no sólo hay causas orgánicas para la disfunción eréctil puede desempeñar un papel, o producirse también de cargas psíquicas y la comprensión de papeles del hombre, una terapia de pareja es útil a veces.

 13. Howdy great blog! Does running a blog such as this take a
  lot of work? I’ve no knowledge of programming but
  I had been hoping to start my own blog soon. Anyway, if
  you have any ideas or tips for new blog owners please share.
  I understand this is off topic however I just needed to ask.
  Appreciate it!

 14. I have all the financial information anyone needs on President Trump. Beyond his tax returns, credit score, I got it all. And I’m sharing it with y’all because you’re very special people. He’s extremely rich, but not as rich as he was before he ran for President. He’s lost millions, just to work for Americans. And he’s taken more abuse from Americans than any other President during their stay in office. Do y’all feel better now ?

 15. Meredith Chapman Death | Obituary – Dead | Died – Dies | Cause Of Death – Passed Away Meredith Chapman Death – It is with so much sadness that we learnt it has been reported that Meredith Chapman has tragically passed away. Loved ones and other concerned individuals are totally devastated and pained about the death of their beloved one.

 16. We never shut down for the flu, sars, swine flu, or other viruses. I do believe much, not all, is political. President Trump is hated by the left and some right, and want to stop him from being reelected, and blame him for all of our troubles. Our government and many governors are corrupt.

 17. I’d say that this guy crossed a powerful person in Hollywood or or a political figure and got turned in simply because many powerful people all across the nation is stealing our taxpayer money. That’s what they do because the US government is an easy mark to rip off and I imagine that if this guy even hints at talking he would end up like Epstein. Dead

 18. Scott Luther Again, congress does something with at least a modicum empathy toward those effected, or at least as a show, but again they completely fail in the implementation. The government screws up everything they touch. It would be better for everyone if they’d just out source the implementation of every project to the private sector, because even with the additional overhead to have them run something they’d save a ton cutting out the waste, fraud, and government corruption out of it.

 19. The Cop has been charged Justice done and yet there is still riots, i agree that is not protesting, people are just acting up due to being locked down., i don’t think the family of George would want to destroy the Town this way.

 20. The poor man was begging he couldn’t breath yet that police officer and the others just continue. I don’t understand why he needs to be kneed when he was barely moving, when he looks so exhausted already to even move. Yeap these cops need to be prosecuted and get what they deserved.

 21. Una vez, el pendejete de Callodehacha intentó hacer que en una entrevista Don Héctor Suárez hablara mal de mí y del Pulso y el señor no hizo más que elogiar nuestro trabajo y decir que lo respetaba.

 22. Market News is an information analystic based websites that report from market news to sports and global invents and happenings in our community and invironment . so if you ever wish to know whats happening around you then come visit us at market news and feel at home .

 23. Good thing he went on live TV. I swear, none of these people have a single brain cell, or any idea about what they’re even doing. They become part of a mob because then the mob isn’t going against THEM. It’s really a form of cowardice in my book. Then that mob spirit takes over, and it’s never ever a good spirit. If you ask them why they’re rioting, they will say, “Floyd”. What about Floyd? “Well he was black”. So? “The police killed him”. So? “They shouldn’t have.” And? “And so we riot.”Did you riot when the mob killed the black ex chief? He was black. They shouldn’t have. Why don’t you riot for that? “——“? It’s ridiculous at this point. It was getting ridiculous days ago.

 24. I suffer from Hypertrophic Cardiomyopathy with Obstruction (genetic). I’m back to work and feeling fine. This whole “pandemic ” is bananas stupid. I seriously can’t believe people are still buying this nonsense. It’s a ploy people! Use your brain and take a look around. These are scary times! Be smart!

 25. Police and sheriff’s deputies in Central California are searching for a man they say shot a deputy in the head early Wednesday and killed another man in what investigators described as an “ambush” attack on a police station.

 26. On January 19th, we lost Officer Kaulike Kalama to a gun shot wound. Today, his wife Kaohinani has past away from a Brain Aneurism. My heart is aching for their 15 year old son Mana Boy. I’m so sorry for your loss 😢. It’s been a difficult year for you

 27. Speaking up is scary asf & emotionally debilitating & naming names is scary asf & the risks of retaliation are real. However the reckoning is upon us & in order to create real change & protect each other, the truth is required. I appreciate the support.

 28. OMG! He is so boring! He can’t put his words together. He forgets what he’s talking about. It’s terrible. Not even discussing any issues. This is bad. His family should intervene

 29. Democrats in California are calling to remove John Wayne’s name and statue from the Orange County airport due to racist and bigoted comments he made in a 1971 Playboy interview against Black people, Native Americans and the LGBTQ community.

 30. The Defense Department said late Monday that there is “no corroborating evidence” to support the explosive New York Times report last week that said the Russian military offered bounties to Taliban-linked militants to kill U.S. troops in Afghanistan.

 31. It’s the best time to make a few plans for the long run and it is time
  to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to
  suggest you few fascinating issues or advice. Maybe you can write next articles regarding this article.
  I want to learn more things about it!

  Here is my web page; baosimdep.com

 32. UPDATE: A total of 38 114 #COVID19 tests were conducted in the last 24 hours. Regrettably, we report 174 more #COVID19 related deaths, bringing the total number of deaths to 4346. The number of recoveries is 146 279 (49 recovery rate) We send our deepest condolences

 33. The situation has grown so dire that Hidalgo County officials threatened this week to criminally prosecute people who don’t quarantine after testing positive for Covid-19. Hidalgo County Judge Richard Cortez issued a shelter-at-home order for all residents starting Wednesday.

 34. Willard Mitt Romney (born March 12, 1947) is an American politician, businessman and former presidential candidate who has served as the junior United States senator from Utah since January 2019. He previously served as the 70th Governor of Massachusetts from 2003 to 2007 and was the Republican Party’s nominee for President of the United States in the 2012 election.

 35. I just want to say I am newbie to blogging and definitely savored this web-site. Most likely I’m planning to bookmark your blog . You definitely come with very good stories. Thank you for sharing your website.

 36. You’re so cool! I do not think I’ve truly read through anything like this before. So great to find somebody with some original thoughts on this issue. Really.. thank you for starting this up. This site is something that is needed on the internet, someone with a bit of originality!

 37. Look at what God says to Job in Job 39:13-17, “And the wings of the ostrich wave proudly, but are her wings and pinions like the kindly stork’s. ~~ The Unfriendly Pet Everyone Has More Than One Of ~~. High-flow priapism, on the other hand, is generally the result of an injury to the penis in which an artery is ruptured, disrupting normal blood flow.

 38. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you so much, However I am having problems with your RSS. I don’t know the reason why I cannot join it. Is there anybody else getting similar RSS issues? Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 39. Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say wonderful blog!

 40. Hello there! I could have sworn I’ve visited this website before but after browsing through some of the posts I realized it’s new to me. Regardless, I’m certainly delighted I found it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

 41. You will discover about three nearly all important causes to why you ought to do not delay get rid of every one of the network limits from an individual smart phone. Insert a simcard from a different service provider and power on the cell phone. Almost all the gadgets launched by the brand are amazing in features and incredible in looks.

BÌNH LUẬN

Please enter your comment!
Please enter your name here